Sunset Rock

 

sunset

Dolazi vikend, uzbuđenje raste, ide se u sunčanu Istru, pravac Kompanj. Nakon dva sata vožnje evo nas u blizini, približavamo se stijeni, posljednji zavoj i molitva …. Zatim, pogled na parkiralište i onaj trenutak spoznaje da mi molitva nije uslišana, da nisam sretni dobitnik penjačke lutrije, da nisam jedini genijalac kojem je pala na pamet misao o bezbrižnom penjanju u Kompanju. Da, opet će se kampirati u smjerovima koje se isplati penjati, jer naravno svi su došli baš zbog tih smjerova.

Uvod vam zvuči poznato i sigurno ste se zapitali: što napraviti u tom trenutku?

 

Pa, kako je pjesnik jednom rekao; pobjeći negdje… Međutim, alternative kao Pengari ili zimski Buzetski su poznate i drugima. Ono što nam treba je nešto novo, nešto za što još ne zna dovoljan broj duša, koje će raditi gužvu. Do sada, smo bili poprilično bespomoćni. Do sada. Međutim, pojavila se nova alternativa. Sunset Rock.

Kako si željeznicu i štošta nismo sami napravili ili bar započeli raditi tako nismo ni ovo penjalište. I zato hvala neumornim austrijskim penjačima na trudu i volji. I fala Čuji koji je isto radio te lokaciju penjališta podijelio s nama.

S2

O penjalištu: Sunset je smješten nedaleko od Roča i nudi solidnu alternativu Kompanju u smjerovima ocjene do 7b+. Stijena je orijentirana južno i nudi predivan pogled na Istru. Kamen je odlične kvalitete, samo je stijena nešto niža, tako da najduži smjerovi imaju 20ak metara. Uglavnom prevladavaju ploče ili lagani previjesi. Trenutne ocijene treba malo doraditi, većinom prema gore, ali ništa čemu se treba pretjerano čuditi jer ipak je to novo penjalište. Većina ocjena je u rasponu od 6b do 7a.

Smjerove koje preporučujemo:

I am on my way 6b

Wish you were here 6c

Mendocino 6c

On the road again 6c

Nirvana 7a

Jambi 7a

Fire 7b/b+

Dirty Deeds 7b+/c

S9

Najbolji smjer: Iako je većina smjerova dobila ime po pjesmama, nadamo se da je ime ovog smjera ipak inspirirano band-om, a ne pjesmom. Dakle, Nirvana 7a je apsolutni must-do.

Zaključak: Solidna alternativa gužvi u Kompanju ako penjete u rasponu od 6c do 7b+. Pitanje do kada?

 

Više slika ovdje.

 

Comments are closed